Zomerschool van X-tra in de regio Ede

X-tra biedt tijdens de zomerperiode een gelegenheid voor 'zomerschool'.

Onderstaand leggen we uit wat hiermee bedoeld wordt en hoe dit een voordeel kan geven, bovenop onze reguliere begeleiding.

Wij krijgen regelmatig vragen voor begeleiding tijdens de zomervakantie.
Tijdens de vakantie kunnen we leerlingen net dat beetje extra geven voor het nieuwe leerjaar.

We houden wel reservering in de insteek en noodzaak:
Voor kinderen en jonge mensen is een vakantie, m.n. tijdens de zomer een essentieel onderdeel van het (school)leven zoals dat voor de meesten is.
Om die reden willen we, met begeleiding tijdens de zomermaanden terughoudend zijn en de intensiteit beperken tot een gedeelte van de vakantie. Meestal spreken we af om de laatste 2 weken van de vakantie op dit vlak iets te ondernemen: dit geeft een goede start in het nieuwe schooljaar.

Ook zijn er leerlingen die met een leertaak de vakantie worden ingestuurd, als voorwaarde voor bevordering naar het volgende leerjaar.
Leerlingen kunnen vervolgens naadloos doorstromen naar onze huiswerkbegeleiding en / of bijles. 

.

Een nuttige vakantie

Om verschillende redenen kan het noodzakelijk zijn om tijdens de zomervakantie aandacht te geven aan schoolwerk als voorbereiding op het volgende leerjaar. Een ‘Zomerschool’ kan daarom van grote waarde zijn. De doelstelling van de X-tra Zomerschool is om voor te bereiden op het nieuwe schooljaar en eventuele achterstanden aan te pakken. De overgang van vakantie naar het strakke regime van school is hierdoor beter te overbruggen en de routine blijft zo beter bewaard!

Maar, … het moet ook vakantie zijn! Dat ís namelijk altijd welverdiend. Een goede planning is daarom essentieel.

Spreekt dit aan?

Reserveer dan een plaatsje, aangezien 

  • De plaatsen beperkt zijn
  • inschrijving en deelname is afhankelijk van beschikbaarheid

Het kan zijn dat uw zoon of dochter ...

  • Om toch over te kunnen naar het volgende leerjaar een vakantie-taak meekrijgt.
  • Een voorbereiding nodig heeft in de overstap van brugklas naar vervolgklas.
  • Sommige scholen hanteren 2 brugjaren waardoor deze marge gebruikt kan worden om een beter beeld te krijgen over een langere periode. Dan is het goed om de aansluiting naar het volgend jaar te versoepelen.
  • Overstapt naar een hoger niveau, binnen de school.
    Te denken valt bijvoorbeeld aan Mavo of VMBO naar Havo, Havo naar VWO, voorbereiding op een beroepsopleiding (MBO, HBO), overstap van MBO naar HBO, etc. overstapt naar een andere school, vanuit het buitenland komt of een ander ander schoolsysteem heeft gehad. gewoon wil (moet) bijspijkeren.
  • De X-tra Zomerschool is gericht op het voortgezet onderwijs (vmbo, mavo, havo, vwo), met raakvlakken naar beroeps- en wetenschappelijk onderwijs.

Inschrijven & Aanmelden

Inschrijven gaat in principe heel eenvoudig: stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar X-tra of vul het aanmeldformulier in

Openingstijden

De "Zomerschool" is gedurende de laatste weken van de zomermaand augustus beschikbaar. Instromen kan in principe elk moment tijdens deze laatste vakantieweken. Op vakantie gaan met het hele gezin is daarom geen enkele belemmering.
Tijden zijn in overleg. De begeleiding is meestal individueel (tarief bijles).