Wat is X-tra

X-tra is een onderwijs-ondersteunende instelling en verzorgt huiswerkbegeleiding, bijles en meer voor leerlingen vanaf groep 5, middelbare school en verder. De propositie van educatieve ondersteuning voor alle leeftijden, op elk vlak maken we gaandeweg steeds meer waar, en dat is bijzonder mooi.
X-tra is ontstaan rond een noodzaak voor huiswerkbegeleiding. Al snel kwam de vraag voor bijlessen, vakgericht en specifiek. Coaching, Zomerschool, Examentraining.
’Reken Maar!’ (rekenen voor iedereen) en WorXops zijn de laatste toevoegingen.

Uitgangspunt en Visie

Het huidige schoolsysteem is al meer dan 150 jaar in gebruik en grotendeels onveranderd. Door de huidige veranderende tijden loopt het steeds meer tegen de beperkingen en tekortkomingen ervan aan.

Wat we willen is díe kwaliteiten toevoegen, die broodnodig zijn in een ontwikkelend (jong) leven maar die nu niet voldoende aan bod komen. Dit extra is dringend nodig, los van niveau, schoolsysteem of leeftijd. X-tra als geheel is er voor alle leerlingen, van alle leeftijden. En omdat wij eigenlijk geen grens (willen) kennen tussen basis- en middelbare school of niveau (waarom ook eigenlijk?) zijn we dus gestart met X-tra Jong!

Wij verzorgen:

Dit doen wij op een specifieke en eigen-wijze.
De noemer waaronder al onze diensten vallen is veilig, geborgen en vertrouwen-gevend.
Er is natuurlijk, naast een algeheel toezicht, een op de begeleiding afgestemd toezicht.

Bij ons staat de leerling centraal. Altijd. Op elk niveau.
Maar, welke van deze mogelijkheden er ook gevolgd worden, de leerling is altijd zelf verantwoordelijk voor de te leveren prestatie.
Dát kan namelijk niemand voor hem of haar doen. Om onder andere die reden, naast het feit dat dit ook niet de intentie is van X-tra, is nooit een garantie te geven op succes.

X-tra is kleinschalig en blijft dat ook (ook al groeien we flink).
X-tra heeft veel ruimte en gelegenheid voor persoonlijke aandacht, het geven van noodzakelijke aanmoediging en zelfvertrouwen.
X-tra is voor iedereen, alle leeftijden en alle (opleiding)niveaus.