Team

X-tra team


X-tra is

 • niet opdringerig - maar wel volhardend
 • doet geen concessies - daarom zijn wij X-tra
 • in het besef dat niet iedereen altijd tevreden kan zijn - maar je kan het wel proberen
 • geen na-aper - … we bepalen onze eigen koers
 • niet perfect (gelukkig) - hoe kun je anders leren?
 • beslist niet vastgeroest - (... wat is dat eigenlijk?)!
 • menselijk - want ... dáár gaan wij over. U ook ...
 • er voor jonge mensen - dat zijn wij namelijk ook (geweest)

X-tra wil bestaan, uit bijzondere kwaliteiten.
Wat X-tra wil heeft ook bijzondere kwaliteiten nodig. Dat kunnen wij als oprichters zeker niet alleen.

Daarom is het team van X-tra in de eenheid van diversiteit krachtig en versterkend.Het team van X-tra bestaat momenteel uit 11 personen.

Het klinkt misschien wat vreemd maar … de mensen die bij X-tra werken en blijven werken, hebben iets met wat we doen - daardoor passen ze allemaal binnen het geheel.
Over elke persoon binnen team X-tra kunnen we veel prachtige dingen zeggen, zonder te overdrijven. Onderstaande ruimte is daarvoor helaas minder geschikt.

Werkelijk, elk is, ondanks relatief jonge leeftijd, sterk in diverse kwaliteiten en hebben allemaal hun eigen bijzonderheden.
Wij zijn heel blij met een ieder - we vormen daardoor een bijzonder geheel.

Wat is het dan toch, wat ons bindt?
… in elk geval een bijzondere verzameling van kwaliteiten, gevoed en gedragen door een natuurlijke nederigheid (natural humility), zoals dienstbaarheid, bescheidenheid, discretie, eenvoud, ingetogenheid, passie en geloof in iets 'meer'? …. Deze ingredienten geven de ruimte voor neutraliteit, broodnodig in het onderwijs, het start-platvorm voor de reis in menselijke ontwikkeling.

 


José Bakker  •  eigenaresse

 • dragende kracht binnen X-tra en sterk op gebied van talen, organisatie en overzicht;
 • veel ervaring met jongeren en hun specifieke noden, met een 'blind' gevoel voor het aangeven wat waar het beste tot zijn recht komt;
 • ervaring met het begeleiden van kleine groepen en zeer bedreven in het signaleren en veroorzaken.

Met een passie voor het leven, opvoeding, groei van jong tot oud, is de onderneming jonge mensen op weg te helpen een bijzondere uitdaging.
José is uitstekend onderlegd op gebied van taal en diverse exacte vakken.

Als bagage heb ik een met zeer goed gevolg afgerond vwo, waarbij mijn gevoel voor taal met uitstekende resultaten tot uitdrukking kwam.
Verschillende vervolgopleidingen (verpleegkunde en kraamzorg) hebben de revue gepasseerd, nooit gekozen vanwege niveau, maar altijd vanuit de inhoud en verbondenheid.


Aldrik Bakker  •  eigenaar

 • dragende kracht binnen X-tra, sterk in exacte vakken, sturing en structuren;
 • vaardig in creëren van voorzieningen en veroorzaken van omstandigheden waarin groei kan plaatsvinden - empathie naar de noden achter het zichtbare theater, zodat het beste naar buiten kan komen;
 • ervaring als docent natuurkunde op een middelbare school;
 • ervaring in geven van instructie en leidinggeven aan teams;
 • sterk in het overbrengen van kennis en begrip.

X-tra is een reis, het zoeken naar mogelijkheden, hoe iets in beweging te krijgen.
De mens in ontwikkeling, de menselijke geest die ontvouwt, is op zoek naar voeding, van verschillende niveau, en, afhankelijk van de individuele behoefte, op zoek naar dat stukje dat voor hem of haar versterking gaat geven in het 'hoe nu verder' in de transitie van jongmens (kind) naar jong volwassene.

Persoonlijk ervaar ik het als een voorrecht om in dit proces een bijdrage te kunnen leveren.

Mijn achtergrond is breed. Na middelbare school heb ik met goed gevolg twee opleiding afgerond: Microbiologie, gevolgd door bouwkunde.
In mijn werkend bestaan heeft altijd de vraag 'waarom' voorop gestaan. Dit heeft mij veel (brede) ervaring gegeven in een heel breed spectrum van onderwerpen en vakgebieden. Vooral door combineren van al deze gebieden tot een levend geheel, heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben.

Ik pretendeer niet 'expert' te zijn in een specifiek gebied. Het is mijn overtuiging dat dat niet kan, … maar ook niet nodig is. 
Alle kennis en ervaring leidt een mens naar de volgende stap, hopelijk met gevolg dat dat meer wijsheid en ontwikkeling oplevert.


Aniek van der Linde  •  studente aan de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE)

 • Studeert momenteel aan de CHE te Ede voor de bacheloropleiding 'Pedagogische Academie Basisonderwijs' (PABO).
 • Momenteel het jongste teamlid, maar daarom niet minder bijzonder!
  Ook Aniek heeft die bijzonder 'twinkle', zo kenmerkend voor 'passie' (binnen onderwijs) en het (mogen) begeleiden van jonge mensen.
  Haar jonge jaren maken haar soms nog wat onervaren, maar zeker niet minder capabel op heel natuurlijke en ontspannen wijze om te gaan met hetgeen voor tieners in het algemeen en voor diverse vakken in het bijzonder nodig is.
 • Haar openheid en creativiteit is verfrissend en hopen we nog lang 'aan boord' te houden!

Aan het woord:
Ik zit momenteel op de Pedagogische Academie Basisonderwijs.
Het positieve in mensen zien en mijn geduld, dat zijn mijn krachten. Door positief naar iemand te kijken, creëer ik mogelijkheden en een fijne sfeer. Ik werk graag met kinderen en tieners en ben daarom helemaal op mijn plek bij X-tra. Ik ben graag op een creatieve manier met onderwijs bezig.

Dat ik binnen X-tra Jong! een rol mag vervullen, vind ik dan ook heel leuk! Samen met de kinderen leerzame activiteiten bedenken en die uitvoeren is iets wat ik belangrijk vind. Op deze manier maken kinderen het onderwijs eigen. De zalen van het X-tra gebouw opmeten als rekenactiviteit staat bijvoorbeeld zeker op onze ‘TO DO lijst’.


Annemay Schaap •  studente aan de Universiteit van Utrecht

 • Studeert momenteel aan de Universiteit van Utrecht en volgt een masteropleiding 'English Language and Culture'.
 • Annemay lijkt naadloos in de X-tra puzzel te passen, door de 'natuurlijke kortdaad-heid' van haar houding en voorkomen.

Aan het woord:
Over het algemeen ben ik het best te beschrijven als bezige bij. Ik studeer Engels, ik sport graag en ik ben een echte boekenwurm. Literatuur en journalistiek zijn dan ook twee onderdelen van de Engelse taal waar ik me het liefst mee bezig houd.
Sinds 2016 werk ik bij X-tra. Hier geef ik huiswerkbegeleiding en binnenkort ook bijles. Wat ik prettig vind aan dit instituut is de persoonlijke begeleiding voor de leerling en de open houding naar zowel leerling als ouders. Ik vind het mooi om te zien dat met een beetje hulp leerlingen vaak meer kunnen bereiken dan zij hadden gedacht.


Sam van Beljouw •  student aan de Universiteit van Wageningen

 • Studeert momenteel aan de Wageningse Universiteit en volgt een Masteropleiding Biotechnology.
 • Vooruitlopend heeft hij op bachelorniveau Biomedische Technologie aan de TU van Eindhoven en tussendoor een premaster Filosofie aan de Universiteit van Tilburg gevolgd. Beide zijn met succes afgerond.
  Met recht kun je hem een deskundige t.a.v. studeren noemen! 🙂
 • Sam is sinds 2016 bij ons 'aan boord'. De beperkte uren die hij voor ons beschikbaar is proberen we zo optimaal mogelijk in te zetten en waar we kunnen schromen we niet om dit wat op te rekken.
 • Zijn enthousiasme voor inhoud, maar ook gewoon als persoon, werkt aanstekelijk, evenals zijn directe manier van werken t.a.v. veroorzaken van meetbaar resultaat.
 • Sam krijgt het voor elkaar om een leerling in korte tijd 'inzicht' te geven, in de ware betekenis van het woord. Misschien komt dit wel door een (zelf-)ontwikkelde fascinatie en passie voor alles wat 'leerbaar is' (zoals hij zelf hieronder omschrijft)?
  In elk geval is dat een bijzondere vaardigheid, die hij op een ongedwongen en natuurlijke wijze lijkt te dragen.
Aan het woord

Ik ben uiterst gefascineerd door de aard van natuurverschijnselen.
Een passie voor de natuur in combinatie met nieuwsgierigheid jegens het onbekende drijft me ertoe de onderliggende mechanismen constant te onderzoeken.

Natuurwetenschappen als biologie, natuur- en scheikunde bieden hiertoe krachtige middelen, omdat ze streven naar het begrijpen en beschrijven van de werkelijkheid zoals deze zich aan ons voordoet op fundamenteel niveau.
Het bestuderen ervan heeft daarom een bevredigende en 
enthousiasmerende uitwerking op mij, die ik graag tezamen met het inhoudelijke overbreng op andere. De wereld is te mooi en mysterieus om hem onbegrepen te laten.