Tegen de wind in …

Lieve mensen,
… wat is het toch 'hommeles' in de wereld!
Als je niets hebt om energie uit te putten, een positief signaal te vinden, een glimlach, of een ander mens een hart onder decime te steken, dan blijft er niets anders over dan zwaar depressief te worden van … alles!

Maar, alles heeft een keerzijde, alles kun je omdraaien en juist te tegenwind geeft kracht, je moet het alleen weten om te zetten in een voorwaartse beweging!

Positie is nu kansen die er voor iedereen liggen: juist omdat er zoveel 'op losse schroeven' staat, is het ook mogelijk om daar gebruik van te maken.

In ons werkveld zien we dat jonge mensen juist nu die kansen grijpen, met beide handen (en meer) en dan ook in staat zijn dit positief om te zetten!
Één voorbeeld: vandaag met een leerling gesproken die vlak voor haar 1e tentamenweek zit:
"Het gaat echt lekker nu, ik werk alvast aan de volgende lessen, zodat, als ik op school kom, ook al weet waar de lessen over gaan en ik kan dan gelijk vragen stellen over de dingen die ik nog niet goed begreep. … Lekker om die ruimte te hebben en te nemen!"

SUPER ! - dit is nou echt volledig de boodschap (o.a.) die ik leerlingen mee wil geven vanaf de brugklas!
Dus, ouders (en leerlingen): wees nou wijs en geef jezelf de kans om de wind in de zeilen te krijgen, ook al betekent het dat je moet laveren!


gepost op Linkedin