We leven in bijzondere tijden.

(We ontvangen graag (b.v.k. leuke) reacties op onderstaand via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Ja, er zijn zeker (heel) vervelende kanten aan de corona-crisis, soms heel dramatisch.
Maar gelukkig is het voor de meesten vooral alleen maar wat ongemakkelijk: alles is anders en we moeten onszelf blijven herinneren aan het feit dat die maatregelen ook écht zinvol zijn en dus helpen!
Er zijn ook heel veel mooie kanten: niemand weet wat een volgende stap is en we moeten daarom blijven zoeken naar wat het beste is om te doen. En dat doen we wel samen!

Persoonlijk vind ik het heel bijzonder om te zien hoe mensen nu meer bewust zijn van hun omgeving, van andere mensen en wat iemand misschien nodig heeft, voorkomendheid een plaats kan vinden en vooral geduld (weer) een onderdeel kan zijn van het dagelijks bestaan. Ook heel mooi om te beleven is dat er weer spontaan gesprekken tussen mensen, vreemden voor elkaar, ontstaan. We delen allemaal eenzelfde lot, ook al is dit onzeker, en dragen dit (tot nu) moedig.

Natuurlijk is er ook irritatie, mensen die even vergeten zijn waarom we dit allemaal zo doen … .  Hopelijk horen wij daar niet bij en kunnen die personen zich snel weer hervinden.

Ons bedrijf - X-tra Huiswerkbegeleiding & Bijles betreft Onderwijs-ondersteuning. We geven begeleiding op diverse vlak, waaronder huiswerkbegeleiding en bijlessen.

De afgelopen maanden zijn voor ons heel bijzonder geweest en vooral héél leerzaam!
We hebben het nog nooit zo druk gehad (!) en we zijn positief verrast over heel veel dingen, maar vooral over de mate waarin AL onze leerlingen de kans hebben aangegrepen om te laten zien dat ze wel degelijk in staat zijn om eigen verantwoordelijkheid te hebben en het heft in eigen handen te nemen.
De scholen zijn weliswaar heel snel met een passende vorm van lesgeven gekomen, echter, het stuk dat (logischerwijs) ontbreekt is de stimulans en de regelmaat om dagelijks aan je schoolwerk te werken, de momenten waarin je kan vragen om wat uitleg, naast gewoon even in een omgeving zijn waar je gericht kan werken. Die paar momenten van digitaal lesgeven gaan hierin geen invulling geven helaas!

Al 'onze' leerlingen laten bij ons zien dat ze het ZELF kunnen: plannen, structureren, vooruit werken, zelfstudie (!), vragen om hulp, extra uitleg, bijspijkeren van vakken met achterstand, etc. 
We zien nu een aantal heel mooie ontwikkelingen in onderwijs-land:

Ook in het onderwijs geldt dat niemand weet wat de volgende stap is, en dus handelt elke school naar beste inzicht. Het zorgt voor het ‘aan’ zetten van creativiteit en inventiviteit.
Zo is bijvoorbeeld het Pallas Athene College in Ede nu gekomen met een geweldig initiatief:
“Alle leerlingen maken dit schooljaar een plan van aanpak. Hierin geef je aan wat voor jou nodig is om het nieuwe schooljaar succesvol te kunnen zijn. Je presenteert dit plan aan je ouders en nieuwe mentor in september.”

Dit is maar 1 voorbeeld, maar er zijn er meer. (Laat ons weten als je hoort van andere bijzondere initiatieven?).

Enfin, we willen graag iedereen laten weten dat wij heel blij zijn met deze situatie: we zijn blij voor het onderwijs, want het maakt heel veel meer mogelijk namelijk.
Jonge mensen zijn per definitie veerkrachtig, positief en inventief. Wat ze nu vooral nodig hebben is

  • sturing,
  • gerichte begeleiding,
  • suggestie,
  • coaching waar nodig,
  • maar vooral … heel veel bevestiging

… dat, met een beetje hulp op de goed plaats, er heel veel moois mogelijk is en bereikt kan worden!

Om die reden hopen we dat velen hun weg vinden naar goede begeleiding, zoals wij die nu bieden. (iedereen is welkom, ook in de zomervakantie)

Meer informatie over ons prachtige bedrijf is te vinden op www.x-tra.info.

Met vriendelijke groet,

Aldrik Bakker

Eigenaar X-tra huiswerkbegeleiding & bijles.